Gezonde school

Gezonde school thema Voeding
Ons Kindcentrum heeft het landelijke vignet Gezonde School thema Voeding behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!
 
Dit vinden wij  belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
 
Ons Kindcentrum heeft bovendien speciale aandacht voor het thema Lekker Fit. Hiervoor werken we samen met Spurd.
 
Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.


Waterbeleid op het Parelhof  
Op ons kindcentrum drinken wij water (of thee zonder suiker, water met een stukje fruit of munt, melk, of karnemelk). De kinderen ontvangen daarom als zij bij ons op school komen, een Dopper fles cadeau. De fles wordt gevuld mee naar school genomen, of wordt leeg mee naar school genomen en op school gevuld. Een andere fles meenemen mag ook.
Water drinken zorgt dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas.
We bieden onze kinderen graag een gezonde schoolomgeving waarin zij 'vanzelf' gezonde keuzes maken.
Water drinken is ook duurzaam, het scheelt in Purmerend meer dan 100.000 drinkpakjes afval per jaar.  

Dankzij de Subsidieregeling voor watertappunten, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft ons kindcentrum ook een watertappunt buiten.Klik hier voor meer informatie https://overopdrinkwater.nl

        

Ouders aan het woord

"Er wordt groepsdoorbrekend gewerkt, waardoor kinderen op hun eigen niveau kunnen werken"

- Anne