Gezondheid

Wij zijn een Gezond Kindcentrum
Dit betekent: we drinken water, eten groente/fruit tijdens ochtendpauze (eventueel aangevuld met een broodje) en nemen een gezonde lunch mee. Een gezonde lunch bestaat uit: volkoren of bruinbrood. Een volkoren alternatief (volkorenpasta, couscous e.d.) kan ook. Zorg voor gevarieerd en gezond beleg. Aanvullen kan met groente of fruit, karnemelk of melk.

Wit brood, croissants, pizza en koek/snoep en pakjes drinken zijn geen onderdeel van een gezonde lunch. Die laten we dus thuis en gaan ook weer mee naar huis. 

Verjaardagen
Als uw kind jarig is, wordt dat gevierd op Het Parelhof. Uw kind wordt op feestelijke wijze in het zonnetje gezet. Na de viering in de eigen groep, gaat de jarige binnen de eigen unit de groepen langs met een verjaardagskaart. De juffen en meesters van de unit feliciteren de jarige en schrijven dit ook op de kaart.
Het jarige kind deelt geen traktaties uit. Hierdoor hebben alle kinderen van het Kindcentum dezelfde viering.
Uitnodigingen voor een kinderfeestje kunnen na schooltijd en buiten Het Dalton Kindcentrum worden uitgedeeld, omdat niet alle kinderen een uitnodiging zullen ontvangen of een kinderfeestje kunnen geven. 

P
indavrije school
Enkele van onze leerlingen hebben een ernstige pinda-allergie. Deze leerlingen mogen absoluut niet in aanraking komen met pinda's en pindakaas. In diverse klassen is afgesproken dat ouders hier rekening mee houden. Omdat leerlingen bij ons op school op verschillende plekken werken en in verschillende groepen, hebben we besloten om onze hele school pindakaas en vooral pindavrij te maken. Zo zorgen we met z'n allen voor een veilige omgeving voor deze leerlingen. Alvast bedankt voor uw medewerking.


Schoolfruit
Wij hanteren een 
5 dagen groente/fruitbeleid. De kinderen krijgen 3 dagen fruit uitgedeeld. De overige 2 dagen geven de ouders fruit mee.


Dit schooljaar doen wij weer mee aan EU-Schoolfruit! De kinderen krijgen op school gratis drie porties groente/fruit per week. 
Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. 

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk! 

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief
Waterbeleid op het Parelhof  
Op ons kindcentrum drinken wij water (of thee zonder suiker, water met een stukje fruit of munt, melk, of karnemelk). De kinderen ontvangen daarom als zij bij ons op school komen, een Dopper fles cadeau. De fles wordt gevuld mee naar school genomen, of wordt leeg mee naar school genomen en op school gevuld. Een andere fles meenemen mag ook.

Water drinken zorgt dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas.
We bieden onze kinderen graag een gezonde schoolomgeving waarin zij 'vanzelf' gezonde keuzes maken.
Water drinken is ook duurzaam, het scheelt in Purmerend meer dan 100.000 drinkpakjes afval per jaar.  

Dankzij de Subsidieregeling voor watertappunten, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft ons kindcentrum ook een watertappunt buiten.       

Leerlingen aan het woord

"Zingen in het schoolkoor, dat is leuk! "

Leerling, 8 jaar