De school gaat weer beginnen!

25-08-2022


Het team van het Parelhof is er klaar voor en heeft zin om weer te beginnen. We hopen dat u met uw gezin een fijne vakantie heeft gehad en uitkijkt naar de start van het schooljaar.
Maandag 29 augustus gaan de deuren om 8.20 uur weer open.
U bent de eerste schoolweek van harte welkom om met uw kind mee naar binnen te komen om kennis te maken met de teamleden en te zien waar uw kind in de groep zit. U kunt dan gelijk ons nieuwe meubilair van de groepen 4 t/m 8 en de gezamenlijke ruimtes bewonderen. We zijn daar heel blij mee. De groepen 1 t/m 3 zijn dit schooljaar aan de beurt.

Ook zijn we trots op onze nieuwe bibliotheek, die verplaatst is naar de nis op Zichthof 11. Om half 9 beginnen de lessen en heeft u Het Parelhof verlaten.

Praktische mededelingen voor een goede start van het schooljaar:
• De groepen 1 t/m 3 maken gebruik van de in- en uitgangen aan de achterkant van het gebouw, grenzend aan het fietspad.
• De groepen 4 en 5 komen binnen via de hoofdingang Zichthof 11.
• De groepen 6 t/m 8 komen op Zichthof 9 binnen.
• Het team nodigt u en uw kind(eren) uit op donderdag 8 september van 16.00-17.30 uur voor de informatiemiddag. U krijgt dan van uw kind(eren) een rondleiding in hun groep en het Parelhof. Ook bent u in de gelegenheid om vragen betreffende het groepsgebeuren aan de leerkrachten te stellen.
• In de week van 12 en 19 september vinden de startgesprekken plaats met de leerkrachten van uw kind. Het doel van dit gesprek is: kennismaken en informatie delen ten behoeve van de ontwikkeling van uw kind. Hiervoor ontvangt u van de leerkrachten een uitnodiging.
• Vanaf de tweede schoolweek komen de leerlingen weer alleen naar binnen. Tussen elke vakantie in is er een inloopweek voor ouders/verzorgers gepland. Gedurende deze weken kunt u met uw kind mee naar binnen. De inloopweken worden bekend gemaakt in de Ouderportaal agenda. Wij zullen u er te zijner tijd via de Nieuwsbrief op attenderen.

Nog even onder u aandacht:
• Ziekmelden kunt u doen via Ouderportaal, graag voor 8 uur 's ochtends.
• Leerkrachten hebben van 14.00 uur tot 14.30 uur pauze, na deze tijd kunt u eventueel een afspraak met de leerkrachten maken.
• Wij zijn een Gezond Kindcentrum. Dit betekent: we drinken water, eten groente/fruit tijdens ochtendpauze (eventueel aangevuld met een broodje) en nemen een gezonde lunch mee. Een gezonde lunch bestaat uit: volkoren of bruinbrood. Een volkoren alternatief (volkorenpasta, couscous e.d.) kan ook. Zorg voor gevarieerd en gezond beleg. Aanvullen kan met groente of fruit, karnemelk of melk. Wit brood, croissants, pizza en koek/snoep en pakjes drinken zijn geen onderdeel van een gezonde lunch. Die laten we dus thuis en gaan ook weer mee naar huis. 

Nog even onder uw aandacht:
Denkt u eraan om uw kind voordat het naar school gaat te controleren op hoofdluis.
Vergeet ook de dopper niet mee te geven, het is met dit weer heel belangrijk om goed te drinken.

 

Leerlingen aan het woord

"We hoeven niet alles tegelijk te doen, maar kunnen zelfstandig werken"

- Leerling, 11 jaar