Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal Pinkeltje is voor veel kinderen in de Purmer-Noord de eerste kennismaking met een schoolse omgeving. Een belangrijke basis voor de  verdere ontwikkeling. In een veilige, vertrouwde en warme omgeving leren kinderen samen spelen, samenwerken, bewustwording van het eigen lichaam en denkvaardigheden zoals taal en tellen. Onze  medewerkers streven ernaar dat kinderen zich thuis voelen en langzaam maar zeker toegroeien naar de overstap naar groep 1.

Gemengde peuter/kleutergroep
Samen met de Parelhof-school is Pinkeltje in augustus 2016 een compleet nieuw concept in Purmerend gestart: de gemengde peuter/kleutergroep. Deze groep is geschikt voor kinderen vanaf (gemiddeld) 3 tot 3,5 jaar oud, waarvan onze leidsters zien dat ze er klaar voor zijn om de eerste stap richting de basisschool te gaan zetten (e.e.a. altijd in overleg met ouders/verzorgers en afhankelijk van een beschikbare plaats).
De peuters gaan samen met een stamgroep kleuters van het Parelhof in activiteiten samenwerken.  De groep bestaat uit 8 peuters en 8 kleuters. De peuter/kleutergroep is elke schooldag van 8.30 tot 11.30 uur.

VVE
Om kinderen die een taal- of andere ontwikkelingsachterstand hebben ook een goede start te geven, is door de overheid het Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma (VVE) ontwikkeld. De leidsters van Peuterspeelzaal Pinkeltje zijn gecertificeerd om dit programma, dat doorloopt tot in groep 1 en 2 van de basisschool, aan te mogen bieden. VVE-geïndiceerde kinderen hebben recht op 2 extra gratis dagdelen (mits er plaats beschikbaar is)
De openingstijden van Peuterspeelzaal Pinkeltje zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 11.30 uur en van 12.30 tot 15.30 uur.

Wilt u meer weten over onze peuterspeelzaal? Ga dan naar www.pszpinkeltje.nl. Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende rondleiding? Vraag deze dan hier aan. 

Leerlingen aan het woord

"Zingen in het schoolkoor, dat is leuk! "

Leerling, 8 jaar